Turkameratene Oddgeir Aakvik, Hans Røsdal t.v. og Håkon Aaknes t.h. pleier å gå opp til Hoplaåsen hver morgen. Denne dagen hadde Aakvik gått litt tidligere på dagen.

Trioen drikker morgenkaffen sin på Hoplaåsen

Siden gapahuken ble satt opp, har trioen bestående av Oddgeir Aakvik, Håkon Aaknes og Hans Røsdal drukket morgenkaffen sin på Hoplaåsen hver eneste dag, uansett vær og årstid.

De trives godt der oppe med utsikt over Hopla, mot Forbordsfjellet og utover Trondheimsfjorden.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

-Vi ser et fjell bak Vassfjellet på klare dager, vi har tenkt på om det kan være et fjell i Oppdal, sier Håkon Aaknes med et smil.

Dette flotte «tre på rad- spillet» har Evelyn og Olav Hårstad laget. De har også lagt ut koselige «troll» langs stien på vei opp.

Han har på seg caps som det står Hoplaåsen-kongen på.

-Den fikk jeg i gave av datteren min, siden jeg går her hver dag, ofte flere ganger om dagen. Jeg har to rottweilere, Roxy og Lyra, som også setter pris på turene hit.

Aaknes forteller at han allerede har rundt 330 turer opp hit i år.

-Oddgeir Aakvik var her tidligere i dag, 6.20, bemerker han.

Hans Røsdal forteller at han har tatt turen opp litt over 100 ganger i år. Også han har vært her omtrent hver dag, bortsett fra ei uke han var på fjelltur. Han forteller at de har gått hit i all slags vær og til alle årstider.

Nydelig utsikt på toppen. Hanna Haabeth nøt lunsjen sin da hun var på en treningstur i finværet.

-Det var litt tungt å gå da det var mye snø, men det hjelper at Håkon og hundene har gått opp løypa. Han går helt fra huset sitt i Hopla, jeg går fra parkeringa.

Det er rikt dyreliv her, mange ulike fugler. Kameratene steller godt med dem. Fra høst til vår fyller de på fuglemat på en foringsstasjon ved gapahuken.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

-Det har vi sluttet med nå, for de skal jo finne maten selv på denne årstida. Vi måtte sette maten i en tett bøtte, for musa likte den veldig godt, sier Håkon.

Gapahuken egner seg fint til å sove i; i hengekøye, på benkene eller gulvet.

Trioen har også sett mange rådyr og en gang fikk Hans nesten en elg i hodet. Det var en elgku med kalv som kom seilende ned det bratte terrenget.

De medgir at de får veldig bra kondisjon av å gå hit hver dag og de kjenner at de har blitt i bedre form.

-Traktorveien som går opp til Hoplaåsen ble bygget etter orkanen i 1992, for da var det så mange trær som hadde falt her oppe at det var nødvendig med rydding. Den er noe bratt, men vi har ikke falt en eneste gang, sier Hans og smiler.

I pinsa bar gjengen opp en benk i flere deler og nå den er montert slik at det er blitt flere sitteplasser utenfor gapahuken.

Nyttig å vite

Turen til Hoplaåsen er ca. 2 kilometer én vei fra parkeringsplassen like etter Hoplatunnelen, eller 4,5 kilometer hvis du ønsker å gå en runde.

Løypa er merket med lyseblå merker på steiner og trær som er lette å se. Kan være greit med gode sko og en hodelykt dersom du går på høsten.

Det er bratt, så det kan bli glatt på våte dager. Flott utsikt på toppen, men vær oppmerksom på kanten fremfor gapahuken, der er det rett ned.

I gapahuken er det lagt til rette for hengekøyer med fire kroker på veggen, men man kan og bruke stenderne. Det er bålforbud på stedet og derfor ikke bålplass.

Mer informasjon ligger på www.aasguten.no